Відкриття фото виставки “ЦІНА СВОБОДИ”
06.06.2022
Український ресторанний день, 12.06.2022, 10:30-16:00 Dallapénpuisto, Гельсінкі
11.06.2022

Yksi meille usein esitetyistä kysymyksistä on ”Mistä tiedätte, mitä Ukrainassa tarvitaan?”

Pääinformaatiolähteitämme ukrainalaisten ajankohtaisista tarpeista kotimaassaan ovat ukrainalaiset kansalaisjärjestöt, sairaalat, paikallishallintojen virkamiehet sekä vapaaehtoisryhmät eri puolilta Ukrainaa. Venäjän aloitettua laajamittaisen hyökkäyssodan helmikuussa saimme vyöryn avunpyyntöjä eri toimijoilta Ukrainasta, pääosin eturintamalla sijaitsevista kaupungeista ja yhteisöistä.

Olemme tehneet yhteistyötä monen ukrainalaisen kansalaisjärjestön kanssa jo siitä lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2014. Toimitimme humanitaarista apua sairaaloille, maansisäisille pakolaisille sekä eturintaman kaupungeissa asuville siviileille. Tämän yhteistyön ansioista meillä oli jo sodan alkaessa aiempaa kokemusta ajankohtaisten tarpeiden kartoittamisesta virkamiehiltä ja kansalaisjärjestöiltä sekä kommunikaatiosta vapaaehtoisryhmien kanssa, jotka pystyivät toimittamaan humanitaarisen avun määränpäihin asti.

Sujuva yhteistyö ukrainalaisten kansalaisjärjestöjen ja vapaaehtoisryhmien kanssa mahdollistaa meille humanitaarisen avun toimittamisen taistelujen etulinjoille asti. Toimitimme humanitääristä apua mm. sellaisiin kaupunkeihin kuin Severodonetsk, Hostomel ja Butša silloin, kun siellä olivat taistelut käynnissä ja apua tarvittiin eniten.

Olemme kuulleet vapaaehtoistyöntekijöiltä Ukrainasta, että Suomesta lähetetty humanitaarinen apu on pelastanut lukemattomia ihmishenkiä. Jaamme joitain näistä tarinoista seuraavien viikkojen aikana. Emmekä tee sitä pelkästään kiittääksemme kaikkia avun hankkimiseen ja käsittelyyn osallistuneita yksityishenkilöitä, yrityksiä ja vapaaehtoistyöntekijöitä, vaan myös muistuttaaksemme, että valitettavasti moni ihmishenki vaatii edelleen pelastamista.

Tarvitsemme apuasi! Lahjoittaa!