Vallila Ukraine Help Center, Helsinki

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa yhteistyössä Helsingin kaupungin, Väestöliiton, Mieli ry:n, Suomen pakolaisavun, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin ja vapaaehtoisryhmä Finns for Ukraine kanssa on avannut Apukeskuksen sotaa paenneille ukrainalaisille. 

Apukeskuksessa paenneet ukrainalaiset saavat:

  • vastauksia ukrainan kielellä kysymyksiin mm.  lupaprosessista, asumisesta, terveydenhoidosta, työnhausta ja suomalaisesta yhteiskunnasta
  • vaatteita ja välttämättömiä tarvikkeita 
  • ammattilaisten tarjoamaa kriisiapua
  • mahdollisuuden päästä verkkoon
  • vertaistukea ja kontakteja
  • lastenhoidon asioinnin ajaksi.

Pääkoordinaattori: Tanja Mustonen

Osoite: Teollisuuskatu 9F, 00510 Helsinki. Kartta.

Sähköposti:


Aukioloaika:
Tiistai – perjantai klo 10:00-16:00.
Lauantaiklo 10:00 – 14:00
Suunnintaisin ja maanantaisin suljettu

Apukeskuksen uutiset voi seurata Telegramissa: https://t.me/helpcenter_t9

Apuskeskus suosittelee käyttämään humanitaarisen avun lähettämiseen ukrainalaisten yhdistyksen www.autaukrainaa.fi palvelua. Tämän palvelun avulla voit (a) selvittää, mitä Ukrainassa tarvitaan eniten, (b) voit tulostaa valmiin osoitekortin ja (c) selvittää lähin humanitaarisen avun noutopiste Postissa, Matkahuollossa, Postnordissa, jonne voit viedä paketin itse.

Kun haluat tukea Vallilan apukeskuksen toimintaa  voit kayttää seuraava tilinumero ja viitenumero:
Saaja: Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry
IBAN: FI87 1544 3000 2751 85
BIC-koodi: NDEAFIHH
Viitenumero: 2403317

Rahankeräyslupa: RA/2022/388


Lippulaiva Ukraine Help Center, Espoo

Lippulaiva Help Center on Ukrainalaisten yhdistys Suomessa Ry:n perustama avustuskeskus ukrainalaisille pakolaisille, jotka ovat saapuneet turvaan Suomeen. 

Avustuskeskus pyörii täysin vapaaehtoisvoimin, ja suurin osa vapaaehtoisistamme ovat itsekin alkuvuodesta Suomeen tulleita pakolaisia. 

Keräämme lahjoituksia ukrainalaisille ja jaamme niitä tarvitseville, sillä pakolaiset ovat useimmiten saapuneet Suomeen ilman juurikaan mitään vaatteita ja käyttötavaraa, ja tilapäisen suojelun statuksen omaavan valtiolta saama rahallinen tuki on erittäin pientä. 

Lahjoituksina otamme vastaan erityisesti kuivassa säilyviä elintarvikkeita, kuten kananmunia, hiutaleita, jauhoja, ruokaöljyä ja säilykkeitä, sekä hygieniatuotteita ja pientä kodintavaraa. Sesonginmukaisia vaatteita keräämme ajoittain, ja siitä ilmoitamme Facebook-sivullamme. Hyväkuntoisille lastenvaatteille on yleensä jatkuvaa tarvetta. 

Lahjoitusten jaon lisäksi järjestämme ukrainalaisille suunnattuja vapaa-ajan- ja kulttuuritapahtumia, sekä kotoutumiseen tähtäävää neuvontaa ja tukipalveluja. Niistä tiedotamme Facebook-ryhmässämme.

Lahjoitusten vastaanoton aikataulu:

MA 10-12, 15-17
TI 13-20
KE SULJETTU
TO 10-12, 15-17
PE SULJETTU
LA 10-12, 15-17
SU SULJETTU

Myös K-Supermarket Lippulaiva on mukana keräyksessämme: niiden edustalta löydät kärryn tai rullakon, johon voit jättää lahjoituksen. 

Lahjoitusten jako ukrainalaisille: 

TI 12-15
TO 12-15

Lippulaivan avustuskeskuksessa keräämme myös Ukrainaan lähetettäviä lahjoituksia yhteistyössä autaukrainaa.fi -palvelun kanssa. Sieltä lahjoitukset kuljetetaan suoraan Logistiikkakeskukseen, jossa ne lajitellaan, pakataan ja lähetetään Ukrainaan. Jos haluat lahjoittaa tavaraa tai elintarvikkeita Ukrainaan, ajankohtaiset tarpeet voi tarkistaa täältä: autaukrainaa.fi

Sijaitsemme Espoossa kauppakeskus Lippulaivan 2. kerroksessa, leikkialuetta vastapäätä 💙💛

Kauppakeskuksen osoite: Espoonlahdenkatu 8

Linkki Facebook-sivullemme: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087982605947

Kun haluat tukea Lippilaiva avustuskeskuksen toimintaa  voit kayttää seuraava tilinumero ja viitenumero:
Saaja: Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry
IBAN: FI87 1544 3000 2751 85
BIC-koodi: NDEAFIHH
Viitenumero: 1212224

Rahankeräyslupa: RA/2022/388