Mitä lahjoituksia tarvitaan Ukrainassa juuri nyt?
25.01.2023
Auta Ukrainaa – Jääkaruselli
26.01.2023

Rekrytori Ukraina, tiistai 7.3.2023 klo 12–16, Helsingin Messukeskus

Työnantajille maksuton valtakunnallinen

Rekrytori Ukraina Helsingin Messukeskuksessa

Rekrytori Ukraina

  • tiistai 7.3.2023 klo 12–16
  • Helsingin Messukeskus, Siipi
  • Messuaukio 1, 00520 Helsinki
  • työnantajien ilmoittautumislomake

Viime syksynä Espoon Metro Areenalla järjestetty, suuren suosion saanut Rekrytori Ukraina -työnhakutapahtuma laajenee Espoosta Helsinkiin.

Valtakunnallinen työnhakutapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 7. maaliskuuta. Työnantajille maksuttoman pöytätapahtuman taustavoimina ovat Uudenmaan TE-palvelut, Helsingin kaupunki, Suomen Yrittäjät ry, Stadin ammatti- ja aikuisopisto ja Helsingin Messukeskus. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat ukrainalaisten työnhakijoiden tavoittamisesta ja kielituesta vastaavat Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry sekä lasten leikkipaikan järjestävä Mannerheimin lastensuojeluliitto MLL. Tapahtuman tuottaa Honkalamedia Oy.

”Rohkaisemme elinkeinoyhtiöitä mukaan”

Tapahtuman yhteyteen suunnitellaan striimattavaa paneelikeskustelua, joka tuotettaisiin Stadin AO:n mediaopiskelijoiden voimin. Paneelikeskustelun pääaiheena on työperäinen maahanmuutto. Opiskelijat vastaavat myös messuopastuksesta.

Nimestään huolimatta työnhakutapahtuma on avoin kaikille työnhakijoille. Messukeskuksen Siiven aulaan perustetaan lasten leikkipaikka, työnhakijoita auttava CV-koulu ja Työpaikkaseinä, jonne kootaan yritysten työpaikkailmoitukset ja QR-koodit, joiden avulla työnhakijat pääsevät omatoimisesti kännykällä tutkimaan avoimia tehtäviä. Kielitukea tarjotaan mm. ukrainaksi ja englanniksi. Valmis pöytäpaikka sisältää pöydän, kaksi tuolia, esittelijäkortit, CV-koulun kielituen, Työpaikkaseinän QR-ilmoituksen, järjestäjien neuvonnan ja tuen työnhakijoille, lasten leikkipaikan ym.

”Rekrytori Ukrainalla on sosiaalinen tilaus”

– Pöytäpaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Yritysten ilmoittautumislomake on jo avattu. Rohkaisemme erityisesti mukaan isoja valtakunnallisia ja kansainvälisiä työnantajia, joilla on Suomeen tulleille soveltuvia työtehtäviä. Suosittelemme myös elinkeino- ja kehitysyhtiöitä tulemaan mukaan oman alueensa yritysten kanssa. Kevättalven ajankohta soveltuu myös maaseutuyrityksille. Ukrainalaisten auttamiselle on yhä suurempi sosiaalinen tilaus. Meille on jo alkanut ilmoittautua vapaaehtoisia auttamaan järjestelyissä, iloitsee tapahtuman tuottaja Mikko Honkala.

Lisätiedot: