Ukrainan suosituin rock-yhtye, Okean Elzy, saapuu Suomeen
25.08.2022
Music for Ukraine: Charity Concert
14.09.2022

Satoja ihmisiä kokoontui Kansalaistorille valtavaksi eläväksi Ukrainan kartaksi 

Video: Jouni Soikkeli
Kuva: Jouni Soikkeli

Satoja ihmisiä kokoontui Kansalaistorille valtavaksi eläväksi Ukrainan kartaksi 

Lauantaina Helsingin keskustan Kansalaistorilla seisoi rinnakkain ukrainalaisia, suomalaisia ja muiden maiden kansalaisia elävässä kartassa, joka näytti Ukrainan sen oikeine rajoineen. Ukrainaan kuuluvat niin Krim, Donbas kuin muutkin väliaikaisesti vallatut alueet. Kun ilmoille kajahti Ukrainan kansallislaulu, osanottajat nostivat päittensä päälle keltaisia ja sinisiä papereita. Ihmisistä ja papereista muodostui Ukrainan kartta maan lipun väreissä. Flahmob kuvattiin lennokista. Tapahtumaan osallistui useita satoja ihmisiä.

Tapahtuman järjesti Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry. keskiviikkona 24.8. vietetyn Ukrainan 31. itsenäisyyspäivän kunniaksi. Järjestäjät toivovat, että kuvat leviävät laajasti ja vievät Ukrainaan viestin: Suomi seisoo Ukrainan rinnalla sen taistelussa itsenäisyyden ja yhtenäisyyden puolesta.

“Ukrainan kartta kaikkine maahan oikeasti kuuluvine alueineen on vahvan symbolinen. Uskomme, että jokainen kaupunki ja kylä, jokainen neliösentti Ukrainan maata vapautetaan venäläisistä miehittäjistä. Maamme tulee vielä olemaan vapaa ja yhtenäinen”, sanoo Nadiia Fedorova yhdistyksestä.

“Taistelussa vapaudesta tarvitsemme voimakasta tukea ystäviltämme. Toivomme, että suomalaiset pysyvät rinnallamme voittoon saakka”, Fedorova jatkaa.

Kuvat ja videot ovat vapaita julkaistaviksi kreditein
Jouni Soikkeli.