Itsenäisyys on arvokasta. Tue itsenäistä Ukrainaa nauhalla – ukrainanauha.fi
06.12.2022
Aggregaatit matkalla Ukrainaan
11.12.2022

Ukrainalainen Jouluesitys ”Vertep”

Jouluaattona ja joululoman aikana ukrainalaiset laulavat lauluja ja ylistävät Jumalan Pojan syntymää. Erityisesen upea on teatterilauluesitys ー vertep. Pukuihin pukeutuneet laulajat esittävät näytelmiä, jotka perustuvat Raamatun kertomuksiin. Laulunsoittajat toivat siunauksia koko vuodeksi ー terveydelle, vauraudelle, rauhalle ja hyvyydelle. Siksi heille annettiin avokätisesti herkkuja tai rahaa.

Me, suomen ukrainalaiset, haluamme kiittää suomalaisia vieraanvaraisuudesta ja tuesta vaikeana aikana. Toivotamme terveyttä, onnea ja tietysti rauhaa. Esityksessä näytämme myös ukrainalaisen ja suomalaisen jouluperinteen yhtäläisyyksiä. Tulkoon joulu jokaiseen kotiin ja lämmittäköön jokaista sielua!

Joulukuvaelman esiintyjät ovat Ukrainalaisten yhdistyksen Suomessa ukrainalaisten seuran Perespiv-kuorolaisia, Plast Suomessa, US Orchestra, joka esittää Keski-Ukrainan perinteistä musiikkia on kunniavieraanamme.

Tuotot (hyväntekeväisyyslahjoitus, ohjelmat) käytetään generaattoreiden ja lämmitys liesien hankintaan Ukrainassa. Maksuvälineenä käteinen tai pankkikortti.
Jos et pääse tilaisuuteemme, mutta haluat osallistua keräykseen, voit tehdä lahjoituksen nettisivujemme kautta  https://ukrainians.fi/fi/lahjoitukset/.

Tapahtuman järjestäjä on vuonna 1997 perustettu Ukrainalaisten yhdistys Suomessa (https://ukrainians.fi). Toimintamme tavoitteena on tukea vahvaa ukrainalaista yhteisöä, jonka jäsenet kulttuuri-identiteettiään säilyttäen integroituvat suomalaiseen yhteiskuntaan. Toimintamme pääsuunnat: tiedotus, kulttuuri, hyväntekeväisyys, sosiaalinen, urheilu.

VAPAA PÄÄSY

Sunnuntaina 11. joulukuuta 2022, klo 16.00–17.00, Jussaksentie 16​ 04130 Sipoo. Lisää tietoa tapahtuman FB sivulla.

Maanantaina 12. joulukuuta 2022, klo 19.00–20.00, Keskustakirjasto Oodi, Helsinki. Lisää tietoa tapahtuman FB sivulla.

Sunnuntaina 18. joulukuuta 2022, klo 14.00-15.30, Kulturhuset Grand – Kulttuuritalo Grand, Porvoo. Lisää tietoa tapahtuman FB sivulla.

Maanantaina 19. joulukuuta 2022 klo 18.00–19.00, Sellon kirjasto, Espoo. Lisää tietoa tapahtuman FB sivulla