Holodomor 1932-1933
25.11.2023
Joulumyyjäiset Ukrainan tueksi 10.12.2023
04.12.2023

Ukrainan äänet Turussa 6.12 ja Tampereella 13.1.2024 

Ainutkertaiset konsertit syksyllä 2023 Helsingissä, Turussa ja Tampereella 

Monikulttuurinen Maailma-kuoro ukrainalaisten ystävien ja vierailijoiden kanssa tarjoilee kokoillan kattauksen ukrainalaista ja suomalaista laulumusiikkia. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan ukrainalaisen kansanmusiikin helmiä voimallisina a cappella -sovituksina. Toisella puoliajalla kuullaan popimpaa saundia, kun seuraan liittyy musiikin monitaituri Jiri Kurosen luotsaama bändi sekä solistivieraita kuten Sofiia Yakovyshyna. Konsertin johtaa Saara Ruuska. 

27.11. maanantai  Savoy-teatteri, Helsinki, klo 18.30 

6.12.  keskiviikko, Sigyn-sali, Turku klo 16.00 Osta liput Holvista

13.1.2024 lauantai, Pyynikkisali, Tampere, klo 17.00 Osta liput Holvista

Konserttien tuotosta vähintään puolet lahjoitetaan siviiliuhreille Ukrainassa. Tarjoamme konsertin pakolaisille hintaan 6 euroa (Helsinki) ja 5 euroa (Turku ja Tampere). Konsertti järjestetään yhteistyössä Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n kanssa.  

Konsertin  kesto on noin 2 tuntia 30 minuttia. Konsertin jälkeen pidetään aulassa vapaamuotoinen yhteisötapahtuma, johon kaikki konsertin kuulijat ovat tervetulleita. 

Esiintyjistä

Maailma-kuoro on värikäs, monikulttuurinen diskanttikuoro, joka on perustettu Helsingissä vuonna 2010. Kuoro yhdistää ainutlaatuisella tavalla lämminhenkisen yhteisöllisyyden korviahivelevään ja syvästi puhuttelevaan laulumusiikkiin. Ainutlaatuisella ja inspiroivalla tyylillään Maailma-kuoro esittää a cappella -tulkintoja maailmanmusiikista. Vahvat melodiat ja sielukkaat vokaaliharmoniat kertovat tarinoita, jotka heijastelevat kuoron moninaista yhteisöä.

Sofiia Yakovyshyna on ukrainalainen pop-muusikko sekä taiteen, musiikin ja laulun opettaja. Hän on asunut Suomessa reilun vuoden paettuaan sotaa Ukrainassa. Hän esiintyy Suomessa, työskentelee ukrainalaisperheiden parissa Espoon kaupungilla ja tarjoaa ilmaista kuoro-opetusta lapsille ukrainalaisten yhdistyksessä.

Saara Ruuska on helsinkiläinen kuoronjohtaja (AMK) ja pedagogi (KM). Ruuska on monipuolinen muusikko, ja johtamisen ohella hän sovittaa, säveltää sekä laulaa aktiivisesti välittäen moniäänisiä tarinoita. Hän on loputtoman kiinnostunut musiikin yhteisöllisestä ja yhteen tuovasta voimasta. Parhaillaan hän toimii Koneen säätiön rahoittaman Ukrainan äänet -hankkeen taiteellisena johtajana.

Jiri Kuronen on espoolainen muusikko ja säveltäjä. Hän on soittanut monissa eturivin pop-yhtyeissä sekä työskennellyt teattereissa, opetustehtävissä ja studiomuusikkona. Säveltäjänä Kurosen erityisaluetta on runojen säveltäminen.

Lähde