Työministeri Tuula Haatainen vieraili Vallilan avustuskeskuksessa
08.03.2023
Kolme tehokasta generaattoria ja muita tarvikkeita Odessaan
09.03.2023

Luterilainen messu Ukrainan tukemiseksi keräsi 7500 euroa Ukrainan sairaaloiden aggregaatille

Helmikuun 26. päivänä järjestettiin erityinen jumalanpalvelus Pyhän Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä. Pyhän Tuomaan messu oli omistettu Ukrainalle. Ja se tuntui jokaisessa yksityiskohdassa – saarnan ja rukousten huolellisesta kääntämisestä ukrainaksi kuoron jäsenten vaatteiden sini-keltaisiin väreihin.

Ukrainalaiset lapset kantoivat kynttilöitä kulkueessa. Tatjana Pitchulinan inspiroiva liturgia, musiikki ja saarna loivat poikkeuksellisen tunnelman. Sofia Yakovyshyna ja Maryna Kramarenko esittivät kauniisti kaksi ukrainalaista kappaletta. Tapahtuman aikana osallistujat saivat nähdä suomalaisen taiteilijan Maaria Märkälän hyväntekeväisyysnäyttelyn ”Rauhan kyyhkyset” ja ostaa maalauksen Ukrainan hyväksi. Messu striimattu YouTube-kanavalla ”Tuomasmessu” ja Radio Deissä.

Vierailijoilla ja kuulijoilla oli mahdollisuus tukea Ukrainaa lahjoituksilla. Yhdessä maalauksista saadun rahan kanssa oli kerätty 7500 euroa. Summasta 90 % käytetään Ukrainan sairaaloiden sähkögeneraattoreihin. 10 % menee Lippulaivan Apukeskukseen.

Suuret kiitokset messun järjestäjälle Hanna Rinkinevalle, pastori Kati Pirttimaalle ja musiikinjohtajalle Inna Vintturille sekä kaikille tapahtumaan osallistuneille vapaaehtoisille (Tatjana Pitchulina, Sofia Yakovyshyna, Maryna Kramarenko, Nadiia Fedorova, Nadiia Maksymyuk) ja kaikille, jotka tekivät lahjoitukset.

.
.
.