Tänään oli Lippulaivan avustuskeskuksessa oikein juhlapäivä lahjoitusten osalta!
09.02.2023
Tänään vietetään Maidanin sankareiden muistopäivää
20.02.2023

VALO VOITTAA PIMEYDEN, Helsingin Senaatintorilla 24.02.2023

Helmikuun 24. päivänä tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä hyökkäsi täydellä voimalla Ukrainaan ja kärjisti yhdeksän vuotta jatkuneen sodan. Venäjän jatkaa hyökkäyksiä tappaen sotilaita ja siviilejä, sieppaamalla lapsia ja terrorisoimalla droneilla ja ohjuksilla ukrainalaisia ympäri maata, tuhoaa elintärkeää infrastruktuuria ja yrittää upottaa Ukrainan pimeyteen.

Kaikista Venäjän joukkojen aiheuttamista kauhuista huolimatta ukrainalaiset eivät menetä valoa sydämissään. Valon on voitettava. Ukrainan on voitettava. Ei vain itsensä, vaan kaikkien demokraattisten maiden sekä lain ja oikeuden vuoksi.

SYTYTÄ YHDESSÄ MEIDÄN KANSSAMME KYNTTILÄ VENÄJÄN HYÖKKÄYKSEN UHRIEN KUNNIOITTAMISEKSI JA TUEN OSOITUKSEKSI UKRAINALLE. 

Tervetuloa mukaan yhdessä perheesi ja ystäviesi kanssa. Jaa tapahtuma, jotta mahdollisimman moni osallistuisi.

Ohjelma

KLO 18*

Katedraalin ja koko kaupungin kirkkojen kellot soivat

Ukrainalaisyhdistyksen kuoro “Perespiv” esittää kappaleet ”Plyve kacha” ja ”Molytva za Ukrainu”

Ylioppilaskunnan Laulajien kvartetti esittää “Finlandia”

Osallistujat asettavat kynttilänsä tuomiokirkon portaille

*Kutsumme teidät paikalle klo 18.00. Niille, jotka eivät tällä hetkellä pääse mukaan, on mahdollisuus sytyttää kynttilän Senaatintorilla klo 16.00-20.00.

Tapahtuma on osa Helsingin kaupungin, Helsingin seurakuntayhtymän ja Helsingin yliopiston yhteistyössä Valtioneuvoston kanssa Ukrainan tukemiseksi järjestämää ohjelmaa “Valo Ukrainaan” https://cutt.ly/q3KfWFJ ja osa kansainvälistä #LightWillWinOverDarkness -kampanjaa.

Voit tuoda mukanasi oman kynttilän tai ottaa veloituksetta yhden osallistujille varatuista kynttilöistä. Tapahtuman jälkeen kaikki kynttilät kierrätetään ja niistä valmistetaan valonlähteitä rintamalle.

Seuraa tapahtuman uutiset FB sivulla.