Tukipuhelin ukrainalaisille Suomessa
14.03.2022
Auta Ukrainaa ja Logistiikkakeskus
21.03.2022

Ylpeästi esitelemme Auta Ukrainaa -lahjoituspalvelua

YKSI PALVELU, YKSI LOGISTIIKKAPUTKI – YLI 400 PALVELUPISTETTÄ YMPÄRI SUOMEA, JOISSA VOIT LAHJOITTAA TAVAROITA UKRAINAAN ILMAISEKSI!

Tavaralahjoitusten mullistava Auta Ukrainaa -lahjoituspalvelu on avattu! Palvelu mahdollistaa keskitetyn ja organisoidun tavan kerätä lahjoituksia. Se on maksuton kaikille lahjoittajille ja järjestöille. Myöskään henkilötietoja ei kerätä. 

Lahjoitusprosessi koostuu viidestä yksinkertaisesta vaiheesta, jotka päättyvät pakettikortin tulostamiseen ja pakettien toimittamiseen palvelupisteeseen. Palvelupisteestä paketti kuljetetaan logistiikkakeskukseen yhteistyökumppaneiden verkoston, kuten Postin ja Matkahuollon, toimesta. Sivustolla näkyvä tavaralista päivittyy päivittäin kriisialueelta saadun tiedon ja tavaramäärien perusteella. Julkaisuhetkellä palvelupisteitä on maanlaajuisesti yli 400.

Palvelun erikoisuutena on se, että kriittinen materiaali toimitetaan suoraan Ukrainaan ohittaen Puolan logistiikkakeskukset ja näin apu saadaan nopeasti kohteeseen.

Palvelun toteuttaa Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry yhteistyössä Ukrainan suurlähetystön kanssa. Kiitämme yhteistyökumppaneitamme: Posti Group Oyj, Matkahuolto, PostNord, FREJA Transport & Logistics, Wiima Logistics ja AsstrA-Associated Traffic AG.

Nyt on helppo, klikkaa www.autaukrainaa.fi ja auttaa.

Olemme saaneet paljon hyviä kysymyksiä lahjoittamisesta Auta Ukrainaa -plavelumme kautta ja halusimme koota tähän julkaisuun 6 yleisintä kysymystä.

Pyrimme avoimeen toimintaan ja hyvään palveluun, joten vastaamme mielellämme mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kiitos, että teette lahjoituksia palvelumme kautta!

1. Minne lahjoitukset menevät?
Suurin osa lahjoituksista lähetetään Ukrainaan, mutta osa lahjoituksista jää Suomeen Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:n pakolaisapukeskukseen.

2. Miksi naisten ja lasten vaatteet on poistettu lahjoituslistoilta?
Vaatelahjoituksia tulee paljon ja niitä virtaa Ukrainaan ympäri Eurooppaa. Jotta emme tukkisi humanitäärisiä kanavia, keskitymme tällä hetkellä kriittisessä tarpeessa olevien lämpöä tuottavien tarvikkeiden keräämiseen. On myös kustannustehokkaampaa lähettää muita lämpötarvikkeita kuin arkivaatteita.

3. Voiko lahjoituksia viedä suoraan logistiikkakeskukseen?
Lahjoitukset tulee lähettää postitse.
Poikkeustilanteessa, mikäli lahjoituksia on suuri määrä tai lahjoitusta ei pysty postittamaan, suora vienti logistiikkakeskukseen voidaan sopia erikseen.

4. Mitä jos listalta ei löydy juuri sitä tuotetta, jonka haluan lahjoittaa?
Voit lahjoittaa samankalaisia tuotteita, vaikka juuri täsmällistä kuvastausta ei löytyisikään.

Esimerkiksi mikäli haluat lahjoittaa fleecesukat, mutta listaltamme löytyy vain ”villasukat”, voit rekisteröidä sukat ”villasukkiin”.

5. Miten määrittelemme tarvittavat tuotteet?
Noudatamme ukrainalaisten humanitääristen yhteistyökumppaneittemme ohjeistuksia kriittisistä tarpeista.

6. Mistä tiedän, että lahjoitukset menevät oikeaan paikkaan?
Käytämme virallisia viranomaisten tarkistamia humanitäärisen avun kanavia lahjoitusten lähettämisessä Ukrainaan.