Ambulanssikeräys
16.05.2023
Today Ukrainians and friends of Ukraine gathered for the Vyshyvanka Day march
18.05.2023

PERUTTU:”Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan: siviilit tulituksen kohteena”. Elokuvanäytös ja keskustelu Anna-Lena Laurénin kanssa

PERUTTU!


”HOW TO SURVIVE WHEN YOU ARE BEING KILLED?” on dokumenttielokuva 40:stä eri-ikäisestä, eri ammattiin, eri yhteiskunnalliseen asemaan ja eri näkemyksiin kuuluvasta ihmisestä, jotka pakenivat hylättyyn taloon Hostomelissa (Kiovan alue) Venäjän miehityksen aikana keväällä 2022. He viettivät siellä 17 päivää ilman valoa, lämpöä, ruokaa, vettä ja viestintä mahdollisuutta. Heidän ainoa tehtävänsä oli selviytyä. Heidän kokemuksensa on eräänlainen selviytymiskäsikirja, jossa annetaan vastaus kysymykseen: KUINKA SELVITYÄ  KUN SINUT YRITETÄÄN TAPPAA?

”Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan: siviilit tulituksen alla” on aihe, josta keskustelemme näytöksen jälkeen. Vieraanamme on Anna-Lena Laurén, toimittaja ja kirjailija, joka on raportoinut laajasti Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen etulinjasta.

Kieli – suomi.

Kutsumme kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita silminnäkijöiden kertomuksista. Kutsumme myös ukrainalaisia kertomaan aiheeseen liittyvistä kokemuksistaan.

📅 2. kesäkuuta, 18:30

📍 Vuotalo, Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki

Vapaa pääsy

HOW TO SURVIVE WHEN YOU ARE BEING KILLED?

Kesto: 52 mins

Kieli: Ukraina, englanninkielinen tekstitys

Ikä: 18+

Ohjaajat: Anton Shcherbakov, Kateryna Lysenko.

Tuottaja: Ukrainan tuottajien liitto

Anna-Lena Laurén on tunnettu suomenruotsalainen toimittaja ja useiden kirjojen kirjoittaja. Osa hänen kirjoistaan on käännetty ukrainaksi, kuten ”Ukraina – gränslandet” / ”Ukraina – rajamaa”. Nyt Anna-Lena Laurén työskentelee kirjeenvaihtajana sanomalehdissä ”Hufvudstadsbladet” ja ”Dagens Nyheter”. Hän on uutisoinut Ukrainasta osana työtään vuodesta 2006 lähtien ja raportoinut laajasti Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen etulinjasta.

Järjestäjänä Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa.