Ukrainalainen jouluesitys Vertep, 21.12. 18:00, Oodi 
08.12.2023
Tervetuloa Tuomaan markkinoille!
12.12.2023

Raportti 58. rekasta

Toisena sotavuotena väsymys, uupumus ja epäusko oman jaksamisen suhteen ovat lähes jokaisen kansalaisen, Ukrainaa auttavan järjestön ja maan vapaaehtoisten kumppaneita. Tämä ei kuitenkaan ole syy Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n vapaaehtoisille lopettaa Ukrainan auttamista, kuten Ukrainan puolustajatkaan eivät lakkaa puolustamasta maansa koskemattomuutta ja suvereniteettia.

Esimerkkinä on Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry:n Auta Ukrainaa Logistiikkakeskuksen ( Auta Ukrainaa Logistiikkakeskus) vapaaehtoisten lähettämä 58. rekka LAD Vapaaehtoiskeskukseen ( Волонтерський штаб «ЛАД» ). Matkalla perille kuukauden aikana lasti purettiin ja lastattiin uudelleen kahdessa kaupungissa, Varsovassa (Puola) ja Lvivissa (Ukraina). Jokaisessa vaiheessa tarvittiin työhönsä sitoutuneiden vapaaehtoisten ja hyväntekijöiden osallistumista.

Hyväntekijöistä haluaisin mainita suomalaiset, jotka ovat jatkuvasti tukeneet Ukrainaa sen taistelussa lähes 2 vuoden ajan, sekä yksityiset yritykset, jotka eivät ole tätä huonompia. Eniten Auta Ukrainaa Logistiikkakeskusta Suomessa ja Euroopassa avustaneiden yritysten johdossa on Ahola Transport. Ukrainassa logistiikan kanssa Nova Poshta ( Нова пошта ) auttoi LAD Vapaaehtoiskeskusta toimittamalla ilmaiseksi lastin Lvivistä Tšerkasyyn.

Tällä hetkellä kaikkien osapuolten ponnistelujen ja yhteistyön ansiosta lasti on saapunut kokonaisuudessaan Tšerkasyn varastoon ja sitä valmistellaan lopullista jakelua varten.

Yhdessä voittoon ja rauhaan!

Auta Ukrainaa

Auta Ukrainaa Logistiikkakeskus / Help Ukraine Logistics Center

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry / Товариство українців у Фінляндії

FC Cynical Banderas

www.uys.fi

Волонтерський штаб «ЛАД»Джерело