Taiteiden yö: Ukrainalaisen tanssin ja laulun ilta 17.8.2023
07.08.2023

SUOMALAINEN UKRAINALAISTEN YHTEISÖ SUREE 7. ELOKUUTA 2023 KUOLLUTTA YSTÄVÄÄMME IHOR SUBOTYAKIA

Tänään koko suomalainen ukrainalaisten yhteisö suree 7. elokuuta 2023 kuollutta ystäväämme Ihor Subotyakia, joka kuoli Venäjän armeijan ohjushyökkäyksessä Pokrovskin kaupungissa (Donetskin alueella).

Ihor oli pelastamassa eloon jääneitä ihmisiä Venäjän ohjusiskun raunioista kun Venäjän toinen isku osui pelastajiin ja vei Ihorin hengen.

Ihor Subotyak oli Ivano-Frankivskin sotilaspoliisin alueosaston asepalveluksessa. Täysimittaisen Venäjän hyökkäyksen alkaessa helmikuussa 2022 hetkeäkään  epäröimättä Igor jätti rauhallisen elämänsä Suomessa  ja lähti puolustamaan  Ukrainaa.

Ihor oli erittäin lahjakas henkilö, jolla oli kymmeniä harrastuksia. Hän oli loistava banduristi, laulaja ja näyttelijä sekä vertaansa vailla oleva shakinpelaaja. Hän oli uskollinen ystävä, jolla oli kaunis sielu ja vilpitön sydän. Ihor oli aina valmis auttamaan kaikkia apua tarvitsevia, mutta eniten häntä kiehtoi hänen rajaton rakkautensa kotimaataan Ukrainaa kohtaan.

Ihor oli erittäin aktiivinen ja merkittävä henkilö ukrainalaisten suomalaisessa yhteisössä. Hän oli Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n Perespiv-kuoron johtava jäsen ja Ukrainalaisen teatterin näyttelijä. Hänen soittonsa banduralla ja hänen vertaansa vailla oleva ääni lumosi jokaisen kuuntelija.

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry ilmaisee syvän ja vilpittömän osanottonsa Ihorin omaisille. Hänen suuri rakkautensa vaimoaan ja lapsiaan kohtaan aisti arjen yksinkertaisissa keskusteluissa. 

Kaikki, jotka tunsivat Ihorin, rakastivat ja kunnioittivat häntä. Jokainen meistä tuntee ja jakaa tuskan sanoinkuvaamattoman suuresta menetyksestä. Nuku hyvin, Ihor! Säilytämme muistosi sydämissämme!