Yhdistys osallistuu ensimmäistä kertaa Helsinki Pride -tapahtumaan
06.06.2024
Elokuva: Lessons of Tolerance, Torstaina 27.06. 17:00
17.06.2024

Tom of Finland -elokuva. Tekstitys: ukraina


Yhdistys osallistuu Helsinki Pride -tapahtumaan.

Tom of Finland -elokuva on kaunis ja kiehtova kuvaus suomalaisen taiteilijan Touko Laaksosen (Pekka Strang) matkasta kansainväliseen menestykseen.

Elokuvassa Touko palaa jatkosodasta kotiin synkkään ja moralistiseen Suomeen, jossa homoseksuaalisuus on laitonta. Itseään ja ystäviään huvittaakseen hän alkaa piirtää lihaksikkaita, vapaita, estottomia ja ylpeitä homomiehiä. Piirrokset ovat Suomessa vaarallisia, joten Touko kätkee ne jopa sisareltaan Kaijalta (Jessica Grabowsky) siitä huolimatta, että sisarukset ovat hyvin läheisiä. Mainostoimistossa työskentelevä Touko rakastuu tanssija Veli Mäkiseen (Lauri Tilkanen), mutta joutuu salaamaan rakkaussuhteensa. Veli vannottaa Toukoa etsimään työlleen yleisön ja näin piirrokset kuljettavat Toukon Berliinin kautta Los Angelesiin, jossa hän saa ystäviensä avulla arvostusta taiteelleen. Tom of Finland -taiteilijanimellä signeeratut teokset saavat suuren suosion ja synnyttävät kansanliikkeen.

Näytöstä seuraa 45 minuutin Q&A Pekka Strangin ja Dome Karukosken kanssa. Järjestetään yhteistyössä Ukrainalaisen elokuvan päivien kanssa!

Tom of Finland -elokuva
Kieli: suomi ja englanti
Tekstitys: ukraina
Milloin: Keskiviikkona 26.06. klo 17:00
Paikka: Cinema ”Orion” Eerikinkatu 15, Helsinki
Kesto: 117 min
Vapaa pääsy.

Lähde