TANSSIEN JA LAULAEN KESÄÄN UKRAINALAISTEN LASTEN KANSSA
29.05.2024

Yhdistys osallistuu ensimmäistä kertaa Helsinki Pride -tapahtumaan

Yhdistyksemme osallistuminen Helsinki Pride -tapahtumaan on tärkeä askel kohti avoimen ja suvaitsevaisen yhteiskunnan rakentamista. Pride on tapahtuma, joka korostaa kaikkien ihmisten yhtäläisten oikeuksien tärkeyttä riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan tai sukupuoli-identiteetistä. 

Monille ihmisille tapahtuma on tilaisuus muistuttaa ihmisarvon, kunnioituksen ja vapauden perusarvoista. Tämän vuoden Pride teemana on rauha ja toivo.

Tuemme monimuotoisuutta ja jokaisen ihmisen oikeuksia suuntautumisesta tai identiteetistä riippumatta. Meidän tehtävämme on osoittaa, että ukrainalaiset ovat suvaitsevainen ja yhtenäinen yhteiskunta moninaisuudessaan. Kehotamme kaikkia osoittamaan keskinäistä kunnioitusta ja ymmärrystä, sillä vain yhdessä voimme luoda paremman tulevaisuuden kaikille.

Pride-viikon aikana 26. kesäkuuta – 29. kesäkuuta esittelemme useita tapahtumia osana Helsinki Pride:n virallista ohjelmaa:

26.6. klo 17:00. Elokuvan Tom of Finland, Orion-elokuvateatteri, Helsinki

27.6. klo 17:00. Elokuvan Lessons of Tolerance, Orion-elokuvateatteri, Helsinki

28.6. klo 17:00. Paneelikeskustelut:

1. LGBTQIA+ ihmiset mediassa ja viihdeteollisuudessa Puhujat: Volodymyr Zavadyuk, Big Brave Events 1+1 tuotanto-osaston johtaja. Moderaattori: Nataliya Teramae, ukrainalainen toimittaja, Ukrainalaisten yhdistys Suomessa. Englanniksi.

2. Ukrainan voiton tärkeys Venäjän hyökkäys sodassa LGBT-yhteisöille (varainkeruu) Puhuja: Pinja Multala, Ukrainan yhdistys Suomessa.

29.6. klo 12:00. Pride-kulkueen lähtö Senaatintorilta

Tervetuloa mukaan tapahtumiimme!