Kolme tehokasta generaattoria ja muita tarvikkeita Odessaan
09.03.2023
Kutsumme tutustumaan ukrainalaiseen nykyteatteriin! Tragikomedia Lainsuojattomat esitetaan Porvoossa, 25.02.2023
22.03.2023

Kirkkonummi lahjoitti terveyskeskuksen laitteet Hersonin synnytyssairaalaan

10. maaliskuuta 2023 Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:n Logistiikkakeskuksen vapaaehtoistyöntekijät kohtasivat haasteen. Kirkkonummen kunta – Kyrkslätts kommun poisti käytöstä terveyskeskuksen ja lahjoitti Ukrainan avuksi suuren määrän käyttökelpoisia lääkinnällisiä laitteita ja hoitovälineitä. Ainoa vaatimus oli hakea laitteet terveyskeskuksen tiloista 20. maaliskuuta mennessä.

Tulevan työn määrän arvioinnin jälkeen päätettiin järjestää talkoot. Kutsuimme avuksi vapaaehtoisia Ukrainalaiset Suomessa -ryhmän kautta. Kymmeniä ihmisiä vastasivat kutsuun. Heidän joukossaan oli myös Ukrainalaiset Kirkkonummella yhdistyksen jäseniä ja naapurikaupunkien asukkaita.

Yhteisten ponnistelujen ansiosta saimme koko työ suoritettu kahdessa päivässä. Kaikki laitteet tarkistettiin, järjestettiin ja ne lastattiin ensimmäiseen rekkaan. Rekka ajaa Kirkonummelta Hersoniin, jossa synnytyssairaala kaipaa kunnostusta venäläisten ryöstöjen ja pommitusten vuoksi.

Ukrainan puolella asiaa koordinoi vapaaehtoisjärjestö Hromada UA.

Yhdistyksemme logistiikkakeskus on erittäin kiitollinen Kirkkonummen kunnalle avusta ja kaikille humanitaarisen avun lajitteluun ja lastaamiseen osallistuneille vapaaehtoisille. Tämä tapaus osoitti jälleen kerran, että yhdessä olemme vahvoja ja meillä on tukea Euroopassa ja erityisesti Suomessa.

Yhdessä voittoon ja rauhaan!

Logistiikkakeskus


.

.
.