Kirkkonummi lahjoitti terveyskeskuksen laitteet Hersonin synnytyssairaalaan
11.03.2023
Maaliskuussa ukrainalaisilla oli ainutlaatuinen tilaisuus nähdä Tuntematon Sotilas (2017) elokuva ukrainankielen tekstityksellä
23.03.2023

Kutsumme tutustumaan ukrainalaiseen nykyteatteriin! Tragikomedia Lainsuojattomat esitetaan Porvoossa, 25.02.2023

Suomen Ukrainalainen Teatteri yhteistyössä Ukrainalaisten Yhdistyksen Suomessa ry:n ja Ukrainalaisten yhdistys Itä-Uudellamaalla ry:n kanssa esittää tragikomedian ”Lainsuojattomat”.

Näytelmä perustuu ukrainalaisen näytelmäkirjailijan Pavel Arjen teokseen ”Aikojen alussa ja lopussa”.

Kulttuuritalo Grand, Biskopsgatan 28, Porvoo 25.3.2023 klo 18.00

Lippu 30 €
Eläkeläinen 25 €
Opiskelija 15 €

Liput: https://www.netticket.fi/tragikomedia-lainsuojattomat

K16+
Suomenkielinen tekstitys.
Kesto 2,5 h ja sisältää väliajan

Näytelmän radioaktiivinen huumori elää rinnakkain normaalin elämän totuuden kanssa.
Tämä on historiaa! Tämä on Ukraina!
Lämpimästi tervetuloa esitykseen!

Näytelmä kertoo erikoisesta ukrainalaisesta perheestä, jonka tärkein jäsen ja liikkeellepaneva voima on isoäiti Prisja. Hän on eksentristinen iäkäs nainen, joka on ystävystynyt merenneitojen kanssa, laulaa mystisiä lauluja ja syö hallusinogeenisiä sieniä. Sodan aikana hän surmasi kirveellä 12 fasistia ja upotti heidän ruumiinsa suohon. Isoäidin kanssa elää elämänsä ongelmiin väsynyt tytär Slava ja hänen kehitysvammainen poikansa Vovtšik. Kolmen sukupolven edustajia yhdistää perhesuhteiden lisäksi myös se, että he asuvat Tšernobylin räjähtänyttä ydinvoimalaa ympäröivällä suljetulla vyöhykkeellä.

He ovat luoneet sinne oman maailmansa, jonne ei saa kovin usein edes normaaleja elintarvikkeita. Näytelmä on tragikomedia, jossa myytit ja todellisuus elävät yhtä vahvoina ja jossa radioaktiivinen huumori elää rinnan normaalin elämäntotuuden kanssa. Asukkailla on edelleen vahva halu taistella ja luja usko hyvään. Isoäiti Prisja ei ole mikään yksinkertainen maalaismummo vaan oikea aarrearkku, joka on täynnä tarinoita merenneidoista, mielikuvituksellista olennoista, ulkoavaruuden asukkaista… Hän tuntee myös paljon lääkekasveja ja noituuden saloja. Lisäksi isoäiti Prisja kantaa muistoja menneiltä aikakausilta, joiden edustajat selvisivät sodasta ja nälänhädästä oppien niistä huolimatta elämään niin, etteivät menetä huumorintajuaan – edes silloin, kun joutuvat asumaan kielletyllä alueella eli ”vyöhykkeellä”.

Ohjaaja Igor Frei.

Rooleissa: Mummo Prisja – Natalia Shevchuk, Slava – Olena Skorokhod, Vovchik – Gennadiy Naumov, Isä – Denis Pertsev, Poliisi – Kostantin Lazepka, Metsän merenneidot:Oksana Myhailuniv, Tetiana Poberezhna, Natalia Boriichuk, Svitlana Menchynska