Today Ukrainians and friends of Ukraine gathered for the Vyshyvanka Day march
18.05.2023
TAPAHTUMA HANGON CASINOSSA ON PERUTTU!
23.05.2023

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa on mukana Maailma Kylässä -festivaalissa, Helsingin Suvilahdessa 27.5.-28.5.2023.

Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa on paikalla Maailma kylässä -festivaalissa, Helsingin Suvilahdessa 27.5.-28.5.2023.

Tämä vuonna Maailma kylässä -festivaalin teema on muutosvoima ja sen iskulauseena on ”Join! Act! Change!”.

Yhdistyksellä on festivaalilla kaksi myyntitelttaa. Myyntituotto käytetään AMBULANSSIKERÄYKSEEN, Ukrainalaisen keskuksen ja Helsingin ja Espoon Avustuskeskusten toimintaan (sodasta paenneiden ukrainalaisien auttaminen) sekä muiden humanitaaristen projektien tukemiseen Suomessa ja Ukrainassa.

Ruokamyyntiteltta on kaasukellon alla. Yhdistyksemme teltan paikkanumero on F117, ja siellä tarjotaan suojeltua, maailman aineettomaan kulttuuriperintöön kuuluvaa Ukrainan lahjaa maailmalle: borssia.

Borssi-keitto

Festivaalilla teillä on ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia kenttäkeittiössä keitettyä punaista borssi-keittoa. Borssia tarjotaan smetanan ja pampushkan kera. Pampushka on ukrainalainen, valkosipuliöljyllä maustettu sämpylä.

Borssin lisäksi festivaalilla on tarjolla muitakin ukrainalaisia herkkuja, muun muassa perunavarenikeja ja hunajakakkua.

Vareniki

Toisessa Yhdistyksen festivaaliteltassa myydään sinikeltaisilla ja Slava Ukraini -kuvioilla varustettuja paitoja, collegeja, brodeerattuja merkkejä ja paljon muuta. Myynti teltan paikkanumero on T316.

Ukraina-paidat

Linkki festivaalin kartalle.

Festivaali on Suvilahdessa (Sörnäisten rantatien ja Vilhonvuorenkadun risteyksessä). Festivalille pääset helposti metrolla, metroasemat Kalasatama tai Sörnäinen. Festivaali on auki lauantaina klo 11 – 21 ja sunnuntaina klo 11 – 19.

Tervetuloa Ukrainalaisten Yhdistyksemme teltoille. Join! Act! Change!

Kuvat ja teksti: Veronica Tuñon